Lees onze paper: Alles over bio(diversiteit)

Wist je dat we hier in Nederland nog maar 15% over hebben van onze oorspronkelijke biodiversiteit? En wist je dat biologische landbouw aantoonbaar bijdraagt aan de verbetering van de biodiversiteit? Hoe dit zit? En waarom jouw keuze voor meer biologisch op jouw menukaart direct bijdraagt aan de verbetering van de biodiversiteit, lees je in onze whitepaper ‘Alles over bio(diversiteit)’. Deze paper zit boordevol interessante weetjes die jij weer kunt gebruiken op jouw menukaart. 

 

Ga direct naar de whitepaper: Whitepaper Alles over Bio(diversiteit)

 

Bloem eten & drinken is een van de trotse partners van de Amsterdamse bio-diversiteitsweken in de horeca (van 5 okt t/m 30 nov 2025). In dit restaurant is de keuken volledig plantaardig en glutenvrij. Ze zijn zelfs het enige restaurant in Amsterdam dat 100% glutenvrij is gecertificeerd. BD-Totaal levert het grootste deel van hun producten. 

‘Wij vinden het belangrijk onze eigen impact stap voor stap te beperken.’

Daniel Hutchinson (manager bij Bloem): ‘Met onze gerechten waarbij wij kiezen voor biologisch als het kan, dragen wij bij aan gezonde en diverse ecosystemen. Daarom zijn wij trotste ambassadeur van de biodiversiteitscampagne in Amsterdam. Waarom biologisch goed is voor de biodiversiteit? Dat is heel simpel producten worden niet bespoten. Als restaurant zijn wij ons bewust van de impact die de voedselindustrie heeft op onze aarde en vinden we het belangrijk om onze eigen impact stap voor stap te beperken. Wij vinden dat daar een duurzaam en zorgvuldig gekozen menu bij hoort en zo dragen wij door onze keuze: kiezen voor biologisch als het kan bij aan het behoud en herstel van de biodiversiteit.’

Deel dit bericht

Verhalen & co