Uniek event voor chefs die meer impact willen maken
Speciaal voor chefs, inkopers en ondernemers die met hun menukaart (nog) meer impact willen maken, organiseert BD-Totaal een uniek event. Op maandag 15 september worden een gepassioneerde chef en wijnteler en heerlijke bio producten uit seizoen samengebracht op het unieke wijnlandgoed Colonjes in Groesbeek. Dat belooft een middag te worden die smaakt naar meer. Dat wil je niet missen!
BD-LAB van BD-Totaal
Wat je kunt verwachten
- Een kookdemonstratie met verschillende toepassingen van bijzondere seizoensproducten door de eerste bio-chefkok van Nederland: Eric van Veluwen (Antropia, Driebergen).
- Een rondleiding van bio druiventeler Adam Dijkstra in een 100% biologische wijngaard bomvol druiven die bijna gereed zijn voor de pluk: een geweldige beleving! Niet voor niets kiezen toprestaurants als de Echoput in Apeldoorn voor de wijnen van Colonjes.
- Een wijndemonstratie en -proeverij van duurzame wijnimporteur Delta Wines. Leer alles over de kracht van biologische wijnen.
Zorg dat je erbij bent
Meld je nu aan
Wanneer: maandag 15 sept van 13 – 16 uur
Waar: Wijnhoeve Colonjes in Groesbeek (vlakbij Nijmegen)
Kosten: € 79 per persoon, incl. proeverij
Beschikbare plaatsen: 25
Maak impact met jouw menukaart:
kies voor biologisch
Met een menukaart met impact op een duurzame aarde, weet je de jongere generaties (GenZ en Millenials) echt te raken. Deze groeiende doelgroep is zich steeds meer bewust van de impact van hun eetgedrag op het milieu en eet bovendien graag buitenshuis.
Door te kiezen voor biologische producten, kies je voor een menukaart met impact.
Wist je dat er een duidelijke relatie is tussen bio producten en een beleving van kwaliteit en smaak? Met meer biologisch op jouw menukaart, maak je dus niet alleen maar impact, maar draag je direct bij aan de kwaliteits- en smaakbeleving van jouw restaurant. En het goede nieuws: gasten zijn bereid ervoor te betalen.
Eric van Veluwen: ‘Ik zie het als mijn taak al kok om de verbinding tussen bord en seizoen weer te herstellen. De natuur zit zo mooi in elkaar. Door mee te gaan in de cadans van de natuur, kunnen wij als mens groeien.’ Lees hier het hele interview met bio-kok Eric van Veluwen.
Meer lezen over de voordelen van biologische wijn? Je leest het hier.
Wist je dat biologische wijn minder PFAS residuen bevat doordat er geen chemische bestrijdingsmiddelen bij de teelt worden gebruikt? Lees ons artikel over dit onderwerp.